Връзки за достъпност

Извънредни новини

Янукович беше осъден на 13 години затвор за държавна измяна


Янукович избяга в Русия след като беше свален и присъдата му бе приознесена задочно.
Янукович избяга в Русия след като беше свален и присъдата му бе приознесена задочно.

Бившият президент на Украйна Виктор Янукович беше признат за виновен за държавна измяна и осъден на 13 години затвор заради опитите му да потуши протестите от 2014 г. Присъдата му ще влезе в сила веднага щом той бъде открит.

Съдия Владислав Девятко призна бившия държавен глава за съучастник в организирането на война срещу Украйна. Янукович обаче бе оправдан по обвиненията за нарушаване на суверенитета на държавата.

Виктор Янукович беше свален от власт през 2014 г. при протестите, органиризани като отговор на решението му да прекрати преговорите за споразумение за асоцииране с Европейския съюз за и вместо това да търси по-близко сътрудничество с Москва. При сблъсъци със силите за сигурност загинаха повече от 100 души.

Янукович избяга в Русия след като беше свален. Той не се яви на делото и не се признава за виновен по нито едно обвенение. Той определи обвиненията като политически мотивирани.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG