Връзки за достъпност

Извънредни новини

Какво се случва с "Графа"?


Какво се случва с "Графа"?
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00
“Хубаво е”, казват едни, “не е хубаво”, отговарят други. И в двата случая, според фактите, все още не е готово. Ремонтът на една от най-емблематичните столични улици е спрян до подобряване на метеорологичните условия. Реконструкцията започна през май миналата година.

От Столичната община заявиха пред Свободна Европа, че компромис с качеството няма да бъде правен. “Това, което не е изпълнено добре, няма да бъде приемано и няма да бъде разплащано”, каза Даниел Евлогиев от “Транспортна инфраструктура” към Столичната община. Разходка по улицата е достатъчна, за да се установи, че на места паветата са разместени или поставени накриво.

Живеещите в района се оплакват, че все още не са поставени кофи за смет и са принудени да обикалят по съседните улици в търсене на място, на което да изхвърлят отпадъците. “Слагаме го къде ли не, дори пред кафенетата”, казва Николай Тодоров, който живее на улица “Граф Игнатиев”.

Много заведения и магазини ще останат затворени до приключване на ремонтните дейности. Тези, които работят трябва да се задоволят с много по-нисък оборот заради липсата на достатъчно клиенти. За Ангелина Ангелова, която продава обувки и чанти, “това никак не е приятно”. По думите на Борис Бонев от “Спаси София” улицата е превърната в “ориенталски битак.” Той нарича изпълнението на проекта “пълно фиаско”. Ремонтът на улицата струва над 20 милиона лева.
XS
SM
MD
LG