Връзки за достъпност

Извънредни новини

Посланикът на Великобритания обясни как ще се пътува при Брекзит без сделка


Ако Тереза Мей и ЕС не успеят да постигнат сделка, начинът, по който българите пътуват до Великобритания ще се промени
Ако Тереза Мей и ЕС не успеят да постигнат сделка, начинът, по който българите пътуват до Великобритания ще се промени

Ако Брекзит се извърши без сделка, режимът на свободно пътуване на българите до Великобритания ще се промени след 29 март. Това обясни посланик Ема Хопкинс във видео, публикувано на страницата на британското посолство в България.

Новите норми няма да засегнат българските граждани, които живеят във Великобритания отпреди 29 март. За тях ще бъде прилагана отделна система за уседналост, каза британският посланик.

При визита в Обединеното кралство за срок по-кратък от 3 месеца няма да бъде необходима виза. В страната ще може да се влиза както с паспорт, така и с лична карта.

За престой, продължаващ повече от 3 месеца, българите ще трябва да подадат документи за разрешително за престой, което ще има тригодишна продължителност, каза още Ема Хопкинс.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG