Връзки за достъпност

Извънредни новини

С участието на Борисов: съветът по сигурност призна Гуайдо за президент на Венецуела


Съветът по сигурност към Министерския съвет изрази „подкрепа към партньорите си от ЕС и международната общност“.
Съветът по сигурност към Министерския съвет изрази „подкрепа към партньорите си от ЕС и международната общност“.

На извънредно заседание Съветът по сигурност към Министерския съвет изрази „подкрепа към партньорите си от ЕС и международната общност“, и призна Хуан Гуайдо за временно изпълняващ функциите на държавен глава на Венецуела. Позицията е подкрепена от всички челнове на съвета, с изключение на представителите на президента.

Решението идва, след като в понеделник редица европейски държави оповестиха, че признават Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела. По-рано изтече отправеният ултиматум към Николас Мадуро, който трябваше в 8-дневен срок да назначи нови президентски избори.

Късно вечерта в понеделник Министерство на външните работи публикува позиция за събитията във Венецуела и призова за провеждане на „свободни и честни“ избори. От своя страна президентът Румен Радев, публикува във фейсбук призив към българските власти за въздържане от подкрепа за Хуан Гуайдо.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG