Връзки за достъпност

Извънредни новини

В САЩ започна дело срещу приятеля на обвинената в шпионаж Мария Бутина


Мария Бутина се е представяла като активист за правото на свободно притежание на оръжие. По-късно обаче се признава за виновна по обвинения в шпионаж.
Мария Бутина се е представяла като активист за правото на свободно притежание на оръжие. По-късно обаче се признава за виновна по обвинения в шпионаж.

Американски политически активист, идентифициран като приятеля на призналата се за виновна за шпионаж рускиня Мария Бутина, беше обвинен в пране на пари и измама.

Пол Ериксън е известна фигура в Републиканската партия. Той е имал връзка с Бутина, която се призна за виновна по обвиненията, че е работила като агент в полза на Русия. Според американското държавно обвинение Бутина е имала връзки във влиятелни консервативни политически групи, включително Националната оръжейна асоциация, която се бори за оставане в сила на либералния режим за притежание на огнестерни оръжия.

Името на Ериксън не е посочено в обвинителния акт на Бутина. Профилът му обаче съвпада с този на посочените за съучастници на Бутина.

Обвинението срещу Ериксън от сряда не е свързано официално с това на Бутина. Според прокуратурата на щата Северна Дакота между 1996 г. и 2018 г. той е лъгал за бизнеса си с цел да привлече допълнителни инвестиции. Идентифицирани са 11 случая, в които той е дал на потенциални вложители невярна информация. Ериксън е заплашен от 20 години в затвора и глоба за всеки от случаите, в които е излъгал инвеститорите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG