Връзки за достъпност

Извънредни новини

Съдът обяви Огнян Донев за невинен


Донев бе обвиняем заради продажба на акции на "Софарма" на свързани с него лица извън регулирания пазар на цена от 1 лев за акция.
Донев бе обвиняем заради продажба на акции на "Софарма" на свързани с него лица извън регулирания пазар на цена от 1 лев за акция.

Софийският градски съд призна Огнян Донев за невинен. Председателят на Съвета на директорите на "Софарма" беше обвинен за укриване на данъци в размер на 62,8 милиона лева. Съдът отхвърли и гражданските искове на Министерството на финансите - съответно над 62 млн. лв. за Донев и 7,5 млн. лв. срещу Борисов.

Прокуратурата поиска 4 години затвор. Донев бе обвиняем заради продажба на акции на "Софарма" на свързани с него лица извън регулирания пазар на цена от 1 лев за акция, вместо по пазарните цени на акциите на "Софарма", които са били девет пъти по-високи. Сделките са сключени през април и май 2006 г.

Според Огнян Донев при продажба на акции за 1 лев на нерегулиран пазар не се дължат данъци. Съдружникът на Донев в „Софарма” и изпълнителен директор на „Телсо” АД - Борис Борисов, също беше обявен за невинен.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд. Делото започна преди шест години.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG