Връзки за достъпност

Извънредни новини

Възможна е нова парализа на американското правителство


Администрацията на Доналд Тръмп не изключва вариант за ново спиране на работата на администрацията
Администрацията на Доналд Тръмп не изключва вариант за ново спиране на работата на администрацията

Преговорите между демократи и републиканци за финансиране на граничния контрол претърпяха нов провал, което увеличава вероятността за ново замразяване на работата на правителството. До поредната липса на сделка се стигна, след като двете партии не успяха да се договорят за политиката за задържане на нелегалните емигранти на границата, съобщава Ройтерс.

Преговорите бяха продължени през уикенда с цел достигане на сделка в понеделник. В неделя обаче стана ясно, че това няма да се случи.

Демократите настояват да се намалят местата за задържане на нелегалните емигранти по границата, което би оставило бюджет за преследване само на криминално проявените. От своя страна републиканците искат да увеличат капацитета на съоръженията, за да бъде забързан процесът на депортация на всички нелегални емигранти.

Засега не е договорен нов кръг от преговори, посочва източник на Ройтерс.

Представителите на двете партии искаха да внесат възможно най-скоро предложението си в долната камара на Конгреса, за да може президентът Доналд Тръмп да подпише споразумение до петък. Тогава изтича периода, за който бе договорено финансиране за редица правителствени агенции, след рекордно продължилото прекъсване на работата на правителството. Множество съпартийци на Тръмп са против ново спиране на работата на администрацията, но от Белия дом коментираха, че подобен вариант не е изключен.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG