Връзки за достъпност

Извънредни новини

Нов пожар в тютюневите складове в Пловдив


През лятото на 2016 г. горяха четири склада в "Тютюневия град" в Пловдив
През лятото на 2016 г. горяха четири склада в "Тютюневия град" в Пловдив

В понеделник отново избухна пожар в сграда, част от „Тютюневия град“ в Пловдив. Основната версия, както и при предишния случай, е че пожарът е причинен от клошари, които са обитавали сградата.

Според директора на Регионална дирекция „Пожарна безопосност и защита на населението“ Георги Мангарков са изгорели около 10 кв. м. боклуци и вехтории. Той каза, че пожарът е овладян за около 5 минути.

През лятото на 2016 г. избухна пожар в четири от складовете в „Тютюневия град“. Тогава разледване показа, че пожарът, който унищожи сградите, е бил умишлен. За него беше обвинен бездомникът Любомир Данчев, който беше осъден на четири години затвор за престъплението.

През май 2016 г. събарянето в неделен ден на друга сграда част от комплекса, който е паметник на културата, предизвика сериозно недоволство на гражданите на Пловдив.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG