Връзки за достъпност

Извънредни новини

Управляващите затягат дисциплината, за да осигурят кворум


Управляващите няма да пътуват в командировки и ще затягат дисциплината в парламентарните си групи, за да присъстват в пленарната зала. Целта на тази мярка е да се осигури кворум в Народното събрание, декларираха представители на ГЕРБ и "Обединените патриоти" във вторник - ден след като премиерът Бойко Борисов обяви, че ще инициира среща с партньорите си.

Причина за срещата бе признанието на Цветан Цветанов, че кворумът (121 души) в Народното събрание, а оттам и съществуването на „стабилността и властта“, зависят от ДПС.

Коалицията е стабилна, заяви и шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов след едночасово съвещание при премиера.

На този фон представители на патриотите декларираха, че въпреки разногласията помежду им те ще продължат да работят за мнозинството и управлението.

След края на коалиционния съвет от "Обединиени патриоти" не казаха нищо за обвиненията на премиера. Вместо това те се фокусираха върху отсъствието на социалистите. На срещата обаче не присъства Валери Симеонов (НФСБ), който в същия момент провеждаше самостоятелна пресконференция и заяви, че ще се яви самостоятелно на евроизборите.

По време на пресконференцията управляващите насочиха вниманието и към БСП. Според тях настояването на Корнелия Нинова да се изпълни законът и да се назначи нов състав на ЦИК всъщност е желание от нейна страна да промени представителите на социалистите, назначени по времето, когато Михаил Миков оглавяваше ЦИК. "Хубаво е, че в ГЕРБ нямаме такъв тоталитарен лидер като Корнелия Нинова“, заключи Цветанов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG