Връзки за достъпност

Извънредни новини

НФСБ ще се явява сама на евроизбори, но може и да размисли


Валери Симеонов ще бъде водач на листата на НФСБ за евроизборите.
Валери Симеонов ще бъде водач на листата на НФСБ за евроизборите.

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) ще се яви самостоятелно на изборите за Европейски парламент, а бившият вицепремиер Валери Симеонов ще е водач на листата. Това стана ясно по време на пресконференция на партията във вторник.

Областните организации единодушно са подкрепили номинацията на лидера, като зад нея е застанала и партия „Средна европейска класа”, която, също като НФСБ, е част от „Обединени патриоти”.

Съвместното явяване на патриотичната коалиция на евроизборите е отпаднало, защото от "Атака" не са изпращали представител за преговорите, заяви заместник-председателят на формацията Борис Ячев. Така срещите са се провеждали в двустранен формат само с ВМРО, добави той.

"Не можем да позволим НФСБ безкрайно да чака и да протака, да гледаме как другите правят номинации, а ние да нямаме никаква подготовка", каза още Ячев. От думите му стана ясно, че говори за партноьрите им от ВМРО, които вече издигнаха официално Ангел Джамбазки за нов мандат.

Депутатът допусна и обрат в решението, обявено във вторник. „Разговори в коалицията не е имало повече от месец. Ако има покана и организация за някакъв разговор с колегите, ние ще се отзовем, не сме високомерни“, каза той.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG