Връзки за достъпност

Извънредни новини

12 кандидати да строят „Струма“ от Кресна до Крупник за почти половин милиард


Разследване на бТВ и Антикорупционния фонд показа, че работата по участъка между Кресна и Крупник е започнала, въпреки че офертите в търга стават ясни едва сега.

Дванадесет са офертите за изграждането на участъка от магистрала "Струма" през Кресненското дефиле, по който обаче се работи още преди да са ясни участниците в търга. Сред кандидатите са някой от най-големите компании в бранша като "Трейс", "Джи Пи Груп", "ГБС", "ПСТ Груп", както и участници от Турция, Италия, Португалия и Чехия.

Става дума за обществена поръчка за избор на изпълнител за проектиране и строителство на лот 3.2.2 (10,4 км) от автомагистралата, в участъка между Кресна и Крупник, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Индикативната стойност на поръчката е 430 525 209 лв. без ДДС.

Преди седмица разследване на Антикорупционния фонд и бТВ показа проучвателни сондажи и незаконно прокарване на помощни пътища, които съвпадат с трасето на бъдещо платно от магистрала „Струма“. Това стана още преди да бъде обявен победител от обществената поръчка за този участък. Дейностите са извършвани без документална следа в територии, които са част от местно горско стопанство.

От АПИ отрекоха да са запознати с подобни дейности и заявиха, че не са възлагали изпълнение на никакви дейности, свързани с бъдещото трасе.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG