Връзки за достъпност

Извънредни новини

ГЕРБ призова Радев да уволни съветника си, осъден за злоупотреба с лични данни


Борислав Цеков
Борислав Цеков

ГЕРБ призова президента Румен Радев да уволни съветника си Борислав Цеков, чиято глоба за злоупотреба с лични данни бе потвърдена от съда, съобщи „Фокус“.

По време на дебата по ветото върху промените в Закона за личните данни депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова поиска от държавния глава да освободи и представителя си в Комисията за защита от дискриминация Петър Кичашки, който също е осъден за злоупотреба с лични данни.

Тази седмица стана ясно, че Софийският административен съд е потвърдил постановление на Комисията за защита на личните данни, с което се налага глоба на Цеков и Кичашки. Случаят е от 2016 година, когато правозащитникът и блогър Светла Енчева алармира, че ЕГН-то й се е оказало в списъка на лицата, подкрепящи Инициативен комитет с представляващ Петър Кичашки, който се е регистрирал като застъпник на теза в инициирания от Слави Трифонов референдум.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG