Връзки за достъпност

Извънредни новини

Карадайъ се e срещал с Борисов, "когато се наложи", но "управлението на ГЕРБ е провал"


Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е имал регулярни, но необявени публично срещи с премиера Бойко Борисов, "когато се наложи". Въпреки това от партията заявяват, че "управлението на ГЕРБ е провал", става ясно от съобщение след заседание на Централния съвет в петък.

Признанието за срещите между Борисов и Карадайъ идва на фона на последните събития около промените в Изборния кодекс, с които по настояване на ДПС преференциалният вот беше обезсмислен, като прагът на пренареджането бе драстично завишен.

За случилото се отговорност пое председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който обвърза гласуването със съществуването на настоящия парламент. Накрая Борисов взе решение поправките да бъдат ревизирани, след като депутатите от БСП обявиха, че започват бойкот на пленарните заседания.

"Централният съвет на ДПС потвърждава своята категорична позиция, че популистко-националистическото управление на страната е пълен провал. ГЕРБ генерира напрежение, несигурност и нестабилност", заявява Карадайъ, цитиран от партийния си пресцентър

По думите му основна причина за това състояние е липсата на реформи и неспособността да се носи отговорност от страна на управляващите. Карадайъ заявява още, че правата на българските граждани са погазени, което крие и погазване "на европейските ценности".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG