Връзки за достъпност

Извънредни новини

Филм за домашното насилие е големият победител на Сезарите


"До попечителство" на Ксавие Льогран получи и награда за най-добър сценарий
"До попечителство" на Ксавие Льогран получи и награда за най-добър сценарий

„До попечителство“ на режисьора Ксавие Льогран взе френската награда „Сезар“ за най-добър филм, предаде ДПА. Драмата, в която главна тема е домашното насилие, спечели общо 4 награди, включително и за най-добър сценарий и най-добра актриса в лицето на играещата насилвана майка Леа Друкер.

Филмът разказва историята на горчивата борба за правата над 10-годишно момче. Бащата на момчето получава споделени права, но веднага след това Льогран показва неговата същност на насилник, упражняващ физически и психичен тормоз над майката на детето, с която се развежда.

Филмът спечели и наградата за най-добра режисура на филмовия фестивал във Венеция.

На церемонията по раздаването на наградите „Сезар“, състояла се в петък вечер, с почетна награда бе удостоен американският актьор и режисьор Робърт Редфорт. Жак Одиар бе награден като най-добър режисьор за филма „Братята Систърс“, а Алекс Лутц спечели в категорията най-добър актьор за „Ги“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG