Връзки за достъпност

Извънредни новини

Станишев призова социалистите да спасят Европа от национализма


ПЕС издигна Франс Тимерманс като свой кандидат за председател на Европейската комисия
ПЕС издигна Франс Тимерманс като свой кандидат за председател на Европейската комисия

Социалистите имат една главна мисия и отговорност - да спасят Европа от национализма. Това каза лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев по време на предизборния конгрес на европейските социалисти в Мадрид.

В събота ПЕС утвърди манифеста си за евровота и издигна кандидатурата на Франс Тимерманс за кандидат на левицата за поста председател на Европейската Комисия (ЕК).

„Днес, както каза кандидатът ни за президент на ЕК Франс Тимерманс, битката е за душата на Европа, която е безценна. Наша мисия и отговорност е да я спасим от национализма. Не можем да стоим безучастни, гледайки този съюз между ЕНП и националистите“, каза Станишев.

В речта си лидерът на ПЕС посочи, че идването на крайната десница на власт се случва тогава, когато класическото дясно е готово да й даде властта, за да спре социалистите.

От своя страна кандидатът на партията за председател на ЕК Тимерманс обеща, че ако бъде избран, ще предложи европейско законодателство срещу насилието, основано на пола и че в края на мандата му ще бъде изравнено заплащането между мъжете и жените за еднакъв труд.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG