Връзки за достъпност

Извънредни новини

Опозицията в Полша се обедини за европейските избори


Пет от опозиционните партии в Полша подписаха декларация за коалиция на предстоящите европейски избори през май. Решението за обединение между Гражданската платформа (PO), Полската народна партия, Демократическия ляв съюз, Полската партия на зелените и Новочесна (Модерна) партия бе съобщено от лидера на PO Гжегож Скетина, съобщава Радио Полша.

Коалицията ще се яви заедно също и на парламентарните избори, както и на тези за президент през 2019 г., каза Скетина. По-рано през месеца той заяви, че опозиционните групи трябва да се обединят, за да е сигурно, че страната ще има „добро и достойно представителство“ в следващия европейски парламент и за да се предотврати преориентирането на държавата в източна посока.

Тази коалиция е най-голямото по рода си обединение в историята на Полша, коментира лидерът на Полската народна партия Владислав Кошиняк-Камеш.

Полша ще излъчи 52-ма евродепутати за бъдещия Европейски парламент на изборите на 26 май.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG