Връзки за достъпност

Извънредни новини

САЩ са спрели достъпа до интернет на руска "фабрика за тролове"


Известната като "фабрика за тролове" агенция за интернет изследвания е собственост на свързания с Кремъл олигарх Евгений Пригожин.
Известната като "фабрика за тролове" агенция за интернет изследвания е собственост на свързания с Кремъл олигарх Евгений Пригожин.

Американското киберразузнаване е спряло достъпа до интернет на руската агенция за интернет изследвания, позната като "фабриката за тролове" в Санкт Петербург.

Това се е случило по време на междинните избори в САЩ през ноември, а причината са подозрения, че близката до Кремъл агенция ще се опита да повлияе на изборите, съобщава "Вашингтон пост".

Агенцията за интернет изследвания е собственост на свързания с Кремъл олигарх Евгений Пригожин. През 2018 г. специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва възможното сътрудничество между Кремъл и предизборния щаб на Доналд Тръмп по време на изборите през 2016 г., повдигна обвинение срещу агенцията, Пригозин и други негови фирми за намеса в изборите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG