Връзки за достъпност

Извънредни новини

Три минути: „На ръба на галактиката“ и рисунка с отрови


Добро утро,

Новините са тук:

- Радев и НАТО

- ДАНС

- Думата „джендър“

Ако беше жив, Георги Марков щеше да навърши 90 години на днешния ден. Повод да се върнем към неговите „Задочни репортажи“ или да оставим едно цвете тук. В 18 часа в Нов театър – НДК ще можете да чуете Георги Господинов, Росен Елезов, Асен Агов и други, които имат какво да кажат за убития писател.

Президентът Радев се опита да смени дневния ред на натовска среща в руска посока. Страните от източния фланг на НАТО се бяха събрали, за да обсъждат включително и теми като хибридната война и дезинформацията. Вместо за говори за това, президентът заговори за руските енергийни проекти, включващи България. Комарницки предлага един напълно отровен прочит на тази новина. Според „Медиапул“ президентът е извършил саботаж на натовската среща, а освен това нагледно е демонстрирал как работят хибридните заплахи, вместо да се бори с тях.

Не искат или не умеят? Кое от двете е по-вярно, когато става дума за ДАНС, която не разследва ефективно сигнали за пране на пари? Юристи твърдят, че проблемът не е толкова в ДАНС, колкото в порочно провеждания политически контрол над нея.

Войната на румънските власти с Лаура Кьовеши продължава, те държат да я разпитат точно на 7 март, когато в Брюксел ще обявят по-нататъшните етапи от процедурата по избор на европейски главен прокурор. Вестник „Сега“ описва делото, по което я обвиняват в подкуп. В „Офнюз“ са събрани позициите на няколко български партии по кандидатурата на Кьовеши.

В България продължава да вирее фалшивата новина на име „джендър идеология“. Този път в нея е напъхана една история за брошури, в които пише как се прави безопасен еднополов секс. Но и този джендър скандал не си струва енергията, пише в коментар във вестник „Сега“.

И няколко линка

Станфордският университет и Visa са проучвали градския транспорт и са установили кое в него отблъсква най-много хората. Оказва се, че това е начинът на плащане за превоза, пише „Дневник“.

Дисниленд се разраства! Вече съществува „На ръба на Галактиката“ – нова част от тематичните паркове, където човек може да преживее моменти от „Междузвездни войни“. От това лято новото преживяване ще е достъпно в Калифорния, а от есента – и във Флорида. За Европа нищо не казват, срамота.

В Габрово щели да празнуват 1 март на десето число. Така пише в НЕ!новините, а ние винаги се доверяваме на тази медия. Пожелаваме ви хубави мартеници днес.

  • 16x9 Image

    Татяна Ваксберг

    Татяна Ваксберг е главна редакторка на Софийското бюро на Радио Свободна Европа от 2018 година. Работила е в БНТ, Радио Свободна Европа, Радио Свобода, Дойче веле и Le Courrier des Balkans. Била е кореспондентка в Хага и Вашингтон. 

XS
SM
MD
LG