Връзки за достъпност

Извънредни новини

Ахмед Доган стана официален собственик на Боянските сараи


Почетният председател на ДПС Ахмед Доган използва имението като лична резиденция от години.
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган използва имението като лична резиденция от години.

Ахмед Доган официално стана собственик на Боянските сараи, които ползва като лична резиденция от години, съобщи „Капитал“. Фирмата собственик на имота – „Делта епсилон“, е била купена в началото на 2019 г. от „ТЕЦ Варна“, в която почетният председател на ДПС притежава 70% от акциите.

Не е ясно каква сума са получили предишните собственици на „Делта епсилон“ Румен Асенов и Красимир Дюлгеров, допълва изданието. Според цитираните отчети на дружеството основната му дейност са хотелски услуги и кухненска продукция. Реално обаче до имота, заемащ 5 дка (с още близо 3 дка гора в съседство), няма обществен достъп и той се ползва като лична резиденция на Доган.

С тази сделка продължава изсветляването на имуществото на Ахмед Доган, започнало миналата година с купуването на 70% от акциите в „ТЕЦ Варна“. Централата не работи, но получава пари, тъй като поддържа така наречения студен резерв – при необходимост трябва да може да се включи и да произвежда ток.

До 2015 г. „ТЕЦ Варна“ е собственост на чешкият енергоразпределител ЧЕЗ, после е купена от семейството на бившия транспортен министър Данаил Папазов. В края на 2017 г. е избрана от Електроенергийния системен оператор и получи 27.4 млн. лв. за една година готовност да се включи, припомня „Капитал“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG