Връзки за достъпност

Извънредни новини

Демократите инициират ново разследване срещу 81 човека, свързани с Тръмп


Представителите на Демократическата партия на САЩ в долната камара на Конгреса инициираха поредно разследване срещу президента Доналд Тръмп.

Председателят на правната комисия в камарата на представителите Джеролд Нъдлър заяви в понеделник, че той и колегите му започват разследване, свързано с възпрепятстване на правосъдието, корупция и злоупотреба с власт, съобщава Асошиейтед прес. Комисията е изпратила искания за предоставяне на документи от 81 души, свързани с президента и неговите сътрудници.

Белият дом реагира остро на новината. Говорителят Сара Сандърс коментира ситуацията като „позорно и оскърбително разследване на банални, фалшиви обвинения“. Доналд Тръмп също заклейми разследването, като го нарече „абсурдно“ в публикация в Туитър.

Действията на правната комисия са поредното започнало разследване срещу възможни незаконни действията на американския президент. Все още не са ясни резултатите от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за евентуална намеса на Русия в изборите за президент през 2016 г. и ролята на Доналд Тръмп и екипа му в нея.

През миналата седмица бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен даде показания на открито заседание в Камарата на представителите. По време на изслушването Коен призна, че по време на президентската кампания настоящият президент все още е имал бизнес интереси в Русия, както и че е знаел предварително за изтеклата след хакерска атака кореспонденция на членове на Демократическата партия, които повлияха негативно на опонента му за Белия дом Хилари Клинтън.

XS
SM
MD
LG