Връзки за достъпност

Извънредни новини

Грабежи, кражби и наркотици: 15 души задържани в „Орландовци“. Заподозрени са и полицаи


Зам.-главният прокурор Иван Гешев.
Зам.-главният прокурор Иван Гешев.

При специализирана полицейска операция в столичния квартал „Орландовци“ са задържани 15 души. Това съобщиха зам.-главният прокурор Иван Гешев, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и шефът на СДВР Георги Хаджиев. Задържаните са се занимавали с грабежи, кражби, наркоразпространение и производство на акцизни стоки.

Гешев уточни, че има данни за участието на двама служители на 2-ро РПУ, от охранителна полиция, в групата. Според него те осигурявали физическа охрана при извършване на нарушенията.

Групата се е занимавала също с кражби на релси и чупене на паметници в гробищния парк в близост, с цел хората да бъдат изнудвани да си платят за възстановяването им. По случая се работи от лятото, съобщиха представителите на властите.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG