Връзки за достъпност

Извънредни новини

Три консорциума са подали оферти за строежа на „Турски поток“ през България


Три консорциума са подали оферти за строеж на продължението на газопровода „Турски поток“ през България. В тях участват компании от Италия, Унгария и Саудитска Арабия, но не и големи български фирми в строителния бранш.

Това стана ясно в четвъртък при отварянето на офертити в търга за проектиране, доставка на материали, строителство и въвеждане в експлоатация на газопровода, обявен от държавната „Булгартрансгаз“ в края на миналата година.

Подалите оферти са:

  • ДЗЗД Консорциум - Газово развитие и разширение в България ГРРБ (с участници Консорцио Варна 1 (учредено от Бонатти С.П.А и Макс Щрайхер С.П.А) и Комплишънс дивелъпмънт С.А.Р.Л- клон България);
  • Обединение от Industries Fovallalkozo Zrt и Industries-KVV Kivitelezo Zrt;
  • Обединение Консорциум Аркад (с участници Аркад Ей Би Би С.п.А и Аркад Енджиниъринг енд Констръкшънс Къмпъни);

Ценовите предложения ще бъдат отворени в края на март след като комисия разгледа подадените документи, съобщи Владимир Малинов, изпълнителен директор на "Булгартрансгаз".

Обществената поръчка за линейния участък на газопровод с дължина 484 км е на стойност 2,286 млрд. лв. без ДДС. Отделно ще се обяви поръчка за компресорните станции на трасето от турско-българската до българо-сръбската граница.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG