Връзки за достъпност

Извънредни новини

Лаура Кьовеши получи ново обвинение в Румъния


Лаура Кьовеши след разпита си в четвъртък.

Фаворитът на ЕП за европейски главен прокурор и бивш ръководител на румънската антикорупционна прокуратура (DNA) Лаура Кьовеши е получила ново обвинение в родината си, съобщи изданието „Романия инсайдър“.

Преди ден Председателският съвет на Европарламента потвърди, че тя е най-добрият кандидат да оглави бъдещата Европейска прокуратура. По същото време тя за втори път бе призована на разпит в новата румънска спецпрокуратура.

След него Кьовеши е била обвинена, че заедно с бившите си колеги в DNA Мирча Негулеску и Лусиан Онеа е участвала в организирана престъпна група и е извършвала репресии. Освен това тя е обвинена още в корупция, злоупотреба със служебно положение и фалшиви показания.

След разпита си в четвъртък Кьовеши коментира пред местните медии, че това е пореден епизод от кампанията срещу нея, организирана от управляващата Социалдемократическа партия в опит да я дискредитира пред Брюксел. Тя заяви още, че при повдигането на новото ѝ обвинение са били нарушени правата ѝ, тъй като не е бил допуснат неин адвокат, нито са ѝ били предявени доказателства.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG