Връзки за достъпност

Извънредни новини

Нанси Пелоси е против импийчмънт на Доналд Тръмп


Нанси Пелоси
Нанси Пелоси

Лидерката на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси заяви, че не подкрепя импийчмънт на президента Доналд Тръмп. „Освен ако има нещо толкова непреодолимо, огромно и разделящо, не мисля, че трябва да поемаме по този път, защото разделя страната“, каза тя в интервю за в. „Вашингтон пост“.

Пелоси е сред изявените противници на Тръмп. Коментарът й е направен на фона на нарастващ натиск от страна на представители на Демократическата партия за отстраняване на президента от поста му.

Една от причините е разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за възможно сътрудничесво между Кремъл и предизборния щаб на Доналд Тръмп. Според запознати с разследването е възможно да бъде установено, че президентът е възпрепятствал правосъдието. Дали това е достатъчна причина за започване на процедура по импийчмънт, трявба да реши Конгресът.

Според американската конституция Камарата на представителите инициира и гласува импийчмънт на президента. Ако долната камара го одобри, следва Сенатът да гласува дали президентът да остане на поста си, или не. Републиканската партия има мнозинсво в горната камара на Конгреса. Деморкатите получиха мнозинство в Камарата на представителите на междинните избори през ноември 2018 г.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG