Връзки за достъпност

Извънредни новини

Из тайния дневник на Цветан Цветанов (14 март, 2019 г., София)


Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Мило Дневниче, ще пиша бавно, защото се налага да ям дюнер. А се налага да го ям, защото само той, дюнерът, по стара традиция, остана да брани националната сигурност. Преди няколко дни шефът каза, че и решението да опростим дълговете на мюфтийството е подобно нещо, ама всичко това, което имаме като скандал, наложи да се отметнем от позицията си и сега националната сигурност остана клета и незащитена.

Разпоредил съм на цялата парламентарна група на ГЕРБ да се храни само с дюнери. Даже Дани Кирилов предложи да поканим арабите от центъра на София да направят лафка в парламента. Ама после се сетихме, че има ли лафка, и билетчета трябва да търкаме, и изобщо много сложно стана, та се отказахме. Но пък от друга страна, ако ДПС каже – ще търкаме, къде ще ходим.

Въпросът е какво ще правим с всичко това, което наприказва шефът. Ние добре обещахме на ДПС да опростим задълженията на мюфтийството, обаче той като почна – Възродителен процес, етнически мир, национална сигурност... И всичко обвърза с тия 8 милиона. Понякога се чудя не е ли по-лесно просто да казваме истината. Доста по-простичко щеше да е: 8 милиона струва съществуването на Народното събрание, защото не ги ли отпуснем, ДПС ще напуснат залата като БСП и си оставаме само ние с Волен и Валери. А така кворум няма.

Сигурно, Дневниче, щеше да е по-лесно. Избирателят е разбран, щяхме да му кажем: по-добре да платим на ДПС и да си управляваме с тях, отколкото да дойдат БСП и ДПС. Колко му е да ни повярват – те 19% се чудят плоска ли е земята, та на това ли няма да повярват... А ние – национална сигурност, етнически мир. И ето сега – докато аз се червя пред репортери, че застрашаваме сигурността, дето сами си я измислихме, шефът играе мач.

Влизам аз да разгледам какво пишат медиите и навсякъде това: Цветанов на снимка, че ГЕРБ се отказва от данъчната амнистия, а Борисов героично вкарал дузпа за Бистришките тигри. Ами ще вкара ми, то нали знам как се отбелязват тия голове. И да го няма на терена, пак му зачитат гола. А аз цял ден да се моля на Мустафа да не напуска парламента.

Чудя се даже не е ли по-добре да свърши това Народно събрание. Няма ли на ДПС най-сетне да им писне и да отиваме на избори, щото то за всички е ясно, че само заради тях съществуваме?! Единствено головете на Борисов не уреждат те.

Иначе, аз съм подготвил партийната стратегия. Всичко е хибридна война. Подигравах се едно време на Ненчев, обаче то така много удобно. Даже си мислих днес, като обяснявам за мюфтийството, ако някой журналист реши да пита не е ли опасно за националната сигурност да не опрощаваме дълговете, да кажа: „Всички мерки са взети, но по-опасна е хибридната война“. Обаче то вече няма журналисти, които да питат. Затова си го запазих това, защото звучи умно и ще го кажа някъде, ама още не съм решил в коя телевизия да ме поканят.

Сега, мило Дневниче, приключвам с писането, защото много задачи ме чакат: да се чуя с шефа, да се извиня пак на Карадайъ, да видя искат ли нещо патриотите... После трябва да кажа нещо за Корнелия Нинова. Много ми харесва това, че е авторитарен лидер. А после имам задача – да видя до изборите колко закона ще приемем, от които после ще се откажем, за да знам колко да засиля всичко, което имам като информация за хибридната заплаха.

Освен това трябва и време за спорт да ми остане, че като гледам оттук нататък само дюнери. Карадайъ каза, че можело и малко баклава. Ама зависи какво ще поискат да гласуваме.

...

Сатирична рубрика на Полина Паунова. Написаното не е откъс от действителен дневник.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG