Връзки за достъпност

Извънредни новини

Протестиращите в Белград нахлуха в сградата на държавната телевизия


Протестиращите в сградата на държавната телевизия преди да бъдат изкарани от полицията.

Протестиращите срещу президента Александър Вучич проникнаха за близо два часа в сградата на държавната телевизия в Белград. Те са били изведени със сила от полицията, която е направила опит да преговаря с протестиращите, но след това е започнала да ги извежда от сградата, предаде ДПА. Към момента не е ясно дали има арестувани.

„В последните месеци сме имали само едно основно искане – да се разреши на организаторите на протеста да говорят пред националната телевизия“, заяви Бошко Обредович, който е част от лидерите на опозицията.

Преди напускането на сградата на телевизията вътрешният министър Небойша Стефанович предупреди, че ако протестиращите сами не излязат, ще бъдат изведени от полицията, която ще „защити всички сръбски телевизионни журналисти“.

Министърът на отбраната Александър Вулин заяви пред про-правителствената Pink TV, че протестиращите са фашисти.

Междувременно от администрацията на президента съобщиха, че държавният глава Вучич ще направи обръщение към нацията по повод протестите по обяд в неделя.

Протестите в Сърбия продължават от ноември насам, а повод за тяхното начало стана побоят над опозиционен лидер. Протестиращите обвиняват президента Вучич в потъпкване на демократичните ценности, смазване на опозицията и налагане на контрол над медиите.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG