Връзки за достъпност

Извънредни новини

Демонстрантите в Белград почти нахлуха в президентството


Протестът пред президентството на Сърбия.
Протестът пред президентството на Сърбия.

Демонстрантите в Белград пробиха защитната ограда и стигнаха до входа на сръбското президентство, предава Танюг, цитирана от БТА.

Новината идва, след като снощи протестиращите нахлуха за два часа в сградата на държавната телевизия с искане да получат трибуна. В отговор пресслужбата на президента съобщи, че в неделя по обяд той ще отправи телевизионно обръщение по повод протестите. Според информациите протестиращите са пробили загражденията около президентството и са стигнали до входа на административната сграда, където са спрени от жандармерията.

Протестиращите, които се събраха пред президентството след призив на лидера на опозиционното движение „Двери“ Бошко Обрадович, са пробили всички защитни съоръжения около сградата, съобщи президентът Вучич. Въпреки това той обяви, че няма причина за притеснения и страх, тъй като компетентните служби ще си свършат работата.

Според информациите демонстрантите отправят възгласи: „Арестувайте Вучич!“, „Край с него!“ и „Оливер Иванович“, косовският лидер, за когото те твърдят, че е бил убит по нареждане на сръбския президент.

Лидерите на опозиционния Съюз за Сърбия Драган Джилас и Бошко Обрадович са се опитали да спрат отправилите се към входа на президентството протестиращи, съобщават репортери от мястото на събитието. В началото на протеста демонстрантите са се намирали зад загражденията и са носели знамена и транспаранти.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG