Връзки за достъпност

Извънредни новини

Френската полиция не е арестувала заподозрян за подготовка на атентати в Париж и България


Имената на арестувания и заподозрения се различавали по една буква.
Имената на арестувания и заподозрения се различавали по една буква.

Френската полиция не е арестувала запидозрян за подготовка на атентати в Париж и в България, съобщи кореспондент на БНР във френската столица. При подробна проверка на задържания в понеделник мъж властите са установили, че той не издирваният човек.

Спред френския в. „Паризиен“ имената на задържания и заподозрения се различават по една буква. Освен това външният им вид е различен.

По-рано френски медии, позовавайки се на източници от полицията, съобщиха, че е задъжан заподозрян за подготвяне на терористични актове. До ареста му се е стигнало случайно, след като шофьор е спрян за проверка за шофиране след употреба на алкохол и наркотици. Спътникът му е идентифициран от властите като издирван.

По информация във френски медии става дума за човек, който е бил следен от службите заради данни, че се е радикализирал. Води се разследване за участието му в престъпна дейност, изразяваща се в подготовката на терористични актове.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG