Връзки за достъпност

Извънредни новини

Агресия срещу клуб на гей общността в София


Млад мъж е нахлул в общностния ЛГБТИ център в София "Рейнбоу Хъб", съобщиха от работещите там организации. Мястото е защитено пространство за събития и психологична помощ за хора от общността.

В събота около 17 часа се е позвънило на вратата. Жената, която почиства пространството, е отворила и е била изблъскана от вратата от мъж в тъмнокафяво яке с гола глава, висок около 1.65 метра, съобщиха от “Рейбоу хъб". Младежът се е представил като Станимир, прекосил е целия апартамент, отворил е прозореца и е счупил стойката на знамето ЛГБТ, което се вее от прозореца.

“Събитията от последните три месеца показват нарастващи темпове на омраза и нетърпимост към ЛГБТИ хората”, коментират организациите, които управляват "Рейнбоу" хъб.

През декември месец билбордове под наслов „Няма нищо страшно. Това е просто любов“ бяха вандализирани във Варна. На 6 януари млада жена, определяща се като лесбийка, беше нападната и бита в центъра на София. На 12 февруари в кв. "Лозенец" в София беше нападната и пребита Галя Петкова, която се определя като гей жена.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Покушение срещу премиер. Кой е Роберт Фицо
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00
XS
SM
MD
LG