Връзки за достъпност

Извънредни новини

ГЕРБ и СДС ще се явят заедно на евроизборите


Бойко Борисов и Румен Христов си стиснаха ръцете за общо явяване на ГЕРБ и СДС на изборите през май.
Бойко Борисов и Румен Христов си стиснаха ръцете за общо явяване на ГЕРБ и СДС на изборите през май.

ГЕРБ и СДС ще се явят в коалиция на предстоящите през май европейски избори. Това стана ясно след среща на лидерите на двете партии в централата на ГЕРБ в сряда сутринта.

За участието си в коалицията СДС ще получи две места в общата листа, като на потенциално избираемо място ще бъде поставен Владимир Кисьов.

Пред медиите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че Кисьов е „първият преговарящ“ за присъединяването на България към ЕС. От думите на премиера стана ясно също, че детайлите около коалиционното явяване на изборите ще станат ясни през следващата седмица, а основна роля ще има заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Лидерът на СДС Румен Христов и Владимир Кисьов коментираха след края на срещата, че не искат разпиляване на потенциалните гласове на партиите, които са членове на ЕНП.

Коалицията ГЕРБ-СДС беше обявена, след като ден по-рано от „Демократична България“ съобщиха, че се отказват от съвместо явяване с хората на Румен Христов на предстоящите европейски избори. За причина бяха посочени именно днешните, успешни преговори между СДС и ГЕРБ.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG