Връзки за достъпност

Извънредни новини

„Воля“ остава в парламента, след като Марешки се впечатли от професионализма на ГЕРБ


Веселин Марешки по време на срещата с ГЕРБ.
Веселин Марешки по време на срещата с ГЕРБ.

По-малко от седмица след като заплаши да напусне парламента, „Воля“ на Веселин Марешки реши окончателно да не го прави. Това стана след среща с представители на ГЕРБ, сред които Цветан Цветанов и Менда Стоянова.

Не стана ясно дали Марешки е получил някакви конкретни обещания, за да не бойкотира заседанията на депутатите. По думите на Цветанов от „Воля“ са поставили въпроса за необходимостта от икономическо развитие на Северозападна България. Обсъдени са били още работата на приходните агенции, увеличаването на БВП и възможностите за увеличаване на минималната пенсия и средната работна заплата.

„Дали партиите, избрани да управляват със своята програма, я изпълняват? Това е най-важното и на това искахме да наблегнем. Слава Богу, че това се случва“, успокои журналистите Веселин Марешки, добавяйки, че е впечатлен от професионализма, излъчван от депутатите на ГЕРБ по време на срещата.

„Това беше важно, защото непознавайки добре тяхната програма и незнаейки отчета за изпълнението ѝ, можеше да вземем и необосновани решения, които в крайна сметка да навредят и на държавата“, каза още лидерът на „Воля“.

Марешки обяви миналия четвъртък, че партията му напуска парламента, оставяйки по този начин кворума единствено в ръцете на ДПС. Още същия ден обаче той даде заден ход, уточнявайки, че всъщност окончателното му решение ще стане ясно след среща с ГЕРБ.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG