Връзки за достъпност

Извънредни новини

НАТО ще строи склад за военно оборудване за $260 млн. в Полша


Военно оборудване на НАТО на пристанището в Гданск, Полша, 2017 г.
Военно оборудване на НАТО на пристанището в Гданск, Полша, 2017 г.

НАТО ще построи съоръжение за съхранение и поддържане в бойна готовност на военно оборудване в Полша, съобщи официално организацията. В склада ще се поддържат американски оръжия, включително бронирани машини и амуниции, достатъчни за цяла бригада.

Съоръжението ще струва 260 милиона долара и ще се намира в Повидз, на 200 км от Варшава. Генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг заяви пред „Уолстрийт джърнъл“, че строителството ще започне през лятото на 2019 г. и ще отнеме около две години.

Правителството в Полша е отправяло многократни призиви за увеличаване на американското военно присъствие в страната. Наскоро Варшава призова президента на САЩ Доналд Тръмп да нареди създаване на постоянна база, която да бъде наречена „Форт Тръмп“.

Пред „Уолстрийт джърнъл“ Столтенберг заяви още, че алиансът ще завърши около 250 инфраструктурни проекта на територията на Европа до 2021 г., повечето от които са насочени към увеличаване на капацитета на военните летища и пристанища.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Големият губещ. Какво се случи с ПП-ДБ на изборите
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:41 0:00
XS
SM
MD
LG