Връзки за достъпност

Извънредни новини

Делото "КТБ": За първи път име на политик е споменато в съдебната зала


Бисер Лазов

Иван Костов се оказа единственият досега политик, чието име се споменава от свидетел по мегаделото КТБ, съобщи БНР. Новината идва от показанията на Бисер Лазов, някогашен доверен човек и счетоводител на банкера Цветан Василев. Във вторник Лазов беше разпитван в съдебната зала в продължение на часове.

По думите на свидетеля Костов е идвал в офиса на Цветан Василев, който пък на свой ред е контактувал и с дъщерята на бившия премиер – Мина. Свидетелят е бил пращан на срещи с нея, за да уговарят общи имоти, които фирмата е наемала. След 2000 г. Цветан Василев е заявил пред Лазов, че за оцеляването на една малка банка, каквато тогава е КТБ, ще са нужни политически протекции, посочва свидетелят, цитиран от БНР.

Бисер Лазов е счетоводител на Цветан Василев в продължение на 20 години. Той го напуска в деня, в който е закрита КТБ, и отива в прокуратурата с документи и лични показания. Материалите, предоставени от него, са в основана на прокурорската теза по делото.

Цветан Василев, който бива съден в негово отсъствие, е само един от общо 17-те подсъдими по делото. Те отговарят за източването на над 2,5 млрд. лева.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG