Връзки за достъпност

Извънредни новини

КПКОНПИ няма да "претупва нещата" по проверката "Артекс"


Пламен Георгиев.
Пламен Георгиев.

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) ще направи пълна проверка на всички имотни сделки, сключени от строителната компания „Артекс“ в последните 3-4 години.

Това обяви председателят на антикорупционния орган Пламен Георгиев по повод все по-разрастващия се скандал с луксозни жилища, закупени от представители на управляващите на занижени цени.

„Тук идеята е не да претупваме нещата. Ние изискваме въобще всички документи във връзка с покупко-продажбата на жилища от фирма „Артекс“, заяви Георгиев пред журналисти в парламента, цитиран от „Фокус“.

Освен за досега известните новодомци в сгради на компанията Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Ваня Колева и Красимир Първанов, КПКОНПИ ще анализира и данни за „други лица“, купували жилища от „Артекс“.

„По този начин ще се направи една всеобхватна проверка, като искаме всички разрешителни, които са издавани на тази фирма. Анализираме всичко – законопроектите, които са внесени и които евентуално биха облагодетелствали тази фирма. Искаме да разровим докрай всичко, за да установим въобще кои лица са пазарували от фирма „Артекс“ и на какви цени”, обясни Пламен Георгиев.

Очаква се Изпълнителната комисия на ГЕРБ да заседава по скандала с апартаментите на преференциални цени в четвъртък, след като основният участник в него – председателят на ПГ на управляващите Цветан Цветанов, се завърне от планираното си посещение в САЩ ден по-рано. Досега оставки заради закупени евтини жилища от „Артекс“ подадоха правосъдният министър Цецка Цачева и зам.-министрите на спорта и енергетиката – Ваня Колева и Красимир Първанов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG