Връзки за достъпност

Извънредни новини

Китай изправя бившия президент на Интерпол пред съда за корупция


Бившият президент на Интерпол Мън Хунвей.
Бившият президент на Интерпол Мън Хунвей.

Kитай ще изправи пред съда бившия президент на Интерпол Мън Хунвей за корупция след разследване за разточителна употреба на обществени средства, съобщи "Ройтерс", позовавайки се на местните власти.

Ръководителят на международната полицейска организация изчезна миналата есен, а дни по-късно подаде оставка. Впоследствие Китай потвърди, че той е разследван за корупция.

Според антикорупционната агенция в Пекин Мън "отказвал да прилага решения на партията" и злоупотребявал с властта си за лични цели. Освен това разхищавал средства, за да поддържа разточителен начин на живот и използвал позицията си, за да намери работа на съпругата си.

Централната инспекционна дисциплинарна комисия пък съобщи, че Мън е извършил "сериозни нарушения" на дисциплината в Китайската комунистическа партия, предаде "Франс прес", цитирана от БТА. Той е изключен от ККП и отстранен от всички държавни постове, заяви комисията след приключване на разследването си.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG