Връзки за достъпност

Извънредни новини

Даниела Дариткова ще оглави парламентарната група на ГЕРБ


Даниела Дариткова
Даниела Дариткова

Даниела Дариткова ще смени Цветан Цветанов начело на парламентарната група на ГЕРБ, а до края на деня ще стане ясно името на новия министър на правосъдието.

Новината съобщи премиерът Бойко Борисов, който в четвъртък сутринта подписа споразумение със СДС за общо явяване на предстоящите евроизбори. Брифингът беше предаван пряко по водещите телевизии и беше открит от шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В сряда следобед Цветанов подаде оставка от мястото си в парламента, като запази партийните си постове. Той направи това в отговор на разследване на Свободна Европа, показващо, че Цветанов е закупил апартамент в луксозна сграда за една четвърт от цената, след като по-рано е участвал в приемането на закон, облагодетелстващ компанията-продавач.

В края на миналата седмица оставки подадоха трима високопоставени кадри на ГЕРБ в изпълнителната власт, сред които и министърката на правосъдието Цецка Цачева, която също е купила апартамент на занижена цена.

Това може да е законно, но не е красиво, каза Бойко Борисов на брифинга в четвъртък. Изборът на новия министър на правосъдието ще се забави до края на деня, „за да се направят всички проверки и да не излезе нещо, което да доведе до връщане на кандидатурата“, добави той.

Премиерът мотивира избора на Дариткова за шеф на парламентарната група с думите: „Човек с качества и най-вече може да контролира групата в добрия смисъл на думата“.

Предстои избирането на нови кадри за поста на заместник-министъра на енергетиката Красимир Първанов, както и на заместник-министъра на спорта Ваня Колева, които също подадоха оставки, след като стана ясно, че са купили апартаменти от „Артекс“ на занижени цени.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG