Връзки за достъпност

Извънредни новини

Следа от Борис Велчев?


Странно обстоятелство беляза оповестяването на позицията по имотните въпроси, поставени към Пламен Георгиев. Текстовият файл, съдържащ се в имейла, разпратен от КОПКОНПИ в четвъртък до медиите, се оказа с автор председателят на Конституционния съд Борис Велчев. Това се установява при проверка на детайлите на документа.

Потърсен за коментар от Свободна Европа, бившият главен прокурор коментира, че е допусната случайност, тъй като съвсем наскоро двамата си разменили материали и „това вероятно е някаква флашка, на която е имало мой файл, нямам идея“.

От КПКОНПИ пък уточниха, че всъщност Георгиев помолил председателя на Конституционния съд да му сподели практиката на ВКС, свързана с ползването на тераса върху покрив на кооперация, след което ползвал същия документ, за да напише позицията си. И Велчев, и говорителката на комисията Боряна Йотова отрекоха бившият главен прокурор да има нещо общо с написването на изявлението.

Малко по-късно тя уточни пред Свободна Европа, че е допуснала грешка и всъщност бившият главен прокурор е изпратил на Георгиев материал, свързан с провокацията към подкуп, а не с практиката на ВКС по имотни въпроси.

XS
SM
MD
LG