Връзки за достъпност

Извънредни новини

Мария Габриел ще води листата на ГЕРБ на европейските избори


Мария Габриел и Бойко Борисов
Мария Габриел и Бойко Борисов

Еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел ще бъде водач на листата на ГЕРБ и СДС на предстоящите през май избори за Европейски парламент. Това стана ясно в неделя след представянето на евролистата на двете партии в София.

След Габриел в листата се нареждат досегашните евродепутати от ГЕРБ и ЕНП Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел и Асим Адемов. Шестото място в листата е отредено на кандидата на СДС Александър Йорданов, а на седмо и осмо са депутатът Лиляна Павлова и друг настоящ представител на ГЕРБ в Европейския парламент - Емил Радев.

„Вярвам, че ще дадете всичко от себе си ГЕРБ да има 8-9 евродепутати“, заяви при представянето на кандидатите заместник-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Бившият депутат заяви, че ГЕРБ ще се регистрира първа на предстоящите избори, благодарение на младежите от партията, които от 9 часа сутринта са пред сградата на ЦИК.

„Удариха ни лошо, заслужено си понесохме шамара“, това заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов, като допълни, че се надява партията му да излезе силна и обединена от събитията от последните дни. Той каза още, че истински би помолил българите да гласуват за ГЕРБ, въпреки че от партията „не са идеални“, но „по-добри все още няма“.

Новата председателка на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова пък подчерта, че е важно партията на има силен капитан, като посочи, че това е Бойко Борисов. Тя също така гарантира подкрепа от страна на „парламентарния отбор на ГЕРБ“ на предстоящите евроизбори.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG