Връзки за достъпност

Извънредни новини

И управляващи, и опозиция твърдят, че печелят изборите в Истанбул


Кандидатите на президента Реджеп Ердоган вероятно губят най-големите градове.
Кандидатите на президента Реджеп Ердоган вероятно губят най-големите градове.

Управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп Тайип Ердоган и основната опозиционна сила - Народнорепубликанската партия (НРП), заявиха, че печелят кметските избори в Истанбул с малка преднина, предаде агенция Ройтерс.

Кандидатът на опозицията Екрем Имамоглу заяви пред журналисти в Истанбул, че е спечелил с близо 28 000 гласа повече. Имамоглу се позова на данни от неговата партия.

Минути по-късно валията на Истанбул каза, че кандидатът на управляващата партия и бивш премиер Бинали Йълдъръм е спечелил с около 4000 гласа повече.

Първоначалните съобщения бяха, че кандидатите на Ердоган водят и в Истанбул, и в Анкара. В столицата обаче опозиционният Екрем Керемоглу вероятно печели пред кандидата на ПСР Мехмет Йозхасеки.

НРП ще задържи кметското място в Измир, където кандидатът на опозицията Тунч Сойер води убедително срещу втория Нихат Зейбекчи от ПСР.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG