Връзки за достъпност

Извънредни новини

Партията на Ердоган оспорва резултатите от изборите в Истанбул и Анкара


Турският президент Реждуп Тайип Ердоган
Турският президент Реждуп Тайип Ердоган

Партията на турския президент Реждеп Тайип Ердоган оспори резултатите от местните избори в Истанбул и Анкара, съобщи Би Би Си.

Според резултатите, публикувани от турската Централна избирателна комисия, кандидатите на опозиционната Републиканска народна партия (РНП) печелят и в двата града, които са бастион на управляващата Партия на справидливостта и развитието (ПСР) от близо четвърт век.

Според официалните данни опозиционният кандидат Екрем Имамоглу води с около 25 000 гласа или 0,27% в Истанбул пред бившия премиер Бинали Йълдъръм. В столицата Анкара кандидатът на РНП води с около 4%.

Републиканската народна партия обвини управляващата партия на справедливостта и развитието, че ще манипулира резултатите. Някои контролирани от правителството медии съобщиха след публикуването на резултатите в понеделник за манипулации в изборни секции в Истанбул и Анкара.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG