Връзки за достъпност

Извънредни новини

Разследващи екипи стигнаха до разбилия се край Скопие самолет


Самолет "Чесна"

Македонските власти са достигнали до останките на малкия частен самолет с четирима българи на борда, който се разби в Северна Македония, съобщи пред БНР посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов.

На мястото на инцидента са намерени останки от четирима пасажери.

Според македонските власти, цитирани от Нова телевизия, става дума за бизнесмен, който се занимава със сметоизвозване, съпругата му, която е адвокат, и двете им дъщери. Самолетът е бил пилотиран от мъжа, който е имал лиценз. Досега обаче не е получено официално потвърждение на самоличността на жертвите.

Катастрофиралият самолет е бил тип „Чесна Р-210“, пътуващ от Охрид към София. Той е изчезнал от радарите във вторник в 17:18 часа българско време в района на връх Слонска глава в планината Якубица. Преди това пилотът е съобщил за турбуленция и е казал, че ще кацне в Скопие заради лошото време, но след това се е отказал.

По-рано премиерът Бойко Борисов заяви, че български хеликоптер е в готовност да съдейства за достигане до непристъпната местност, но македонските власти не са поискали помощ.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG