Връзки за достъпност

Извънредни новини

Разследващи екипи стигнаха до разбилия се край Скопие самолет


Самолет "Чесна"
Самолет "Чесна"

Македонските власти са достигнали до останките на малкия частен самолет с четирима българи на борда, който се разби в Северна Македония, съобщи пред БНР посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов.

На мястото на инцидента са намерени останки от четирима пасажери.

Според македонските власти, цитирани от Нова телевизия, става дума за бизнесмен, който се занимава със сметоизвозване, съпругата му, която е адвокат, и двете им дъщери. Самолетът е бил пилотиран от мъжа, който е имал лиценз. Досега обаче не е получено официално потвърждение на самоличността на жертвите.

Катастрофиралият самолет е бил тип „Чесна Р-210“, пътуващ от Охрид към София. Той е изчезнал от радарите във вторник в 17:18 часа българско време в района на връх Слонска глава в планината Якубица. Преди това пилотът е съобщил за турбуленция и е казал, че ще кацне в Скопие заради лошото време, но след това се е отказал.

По-рано премиерът Бойко Борисов заяви, че български хеликоптер е в готовност да съдейства за достигане до непристъпната местност, но македонските власти не са поискали помощ.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG