Връзки за достъпност

Извънредни новини

Трюдо: Възможна е намеса на Русия в предстоящите избори


Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо.
Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо.

Министър-председателят на Канада Джъстин Трюдо предупреди за възможна намеса от страна на Русия и други външни сили на предстоящите парламентарни избори в страната.

„В последните няколко години забелязваме голямо вмешателство в демократичния процес от страна на външни сили“, заяви Трюдо в петък. Държави като Русия прилагат заблуждаващи кампании и чрез дейността си в социалните медии превръщат кампаниите в още по-разделящи и изпълнени с агресия, отколкото в миналото, добави той.

По-рано през седмицата външният министър на Канада Кристия Фриланд заяви, че е „много вероятно“ външни сили вече да са опитали да повлияят на демократичния процес в страната.

Трюдо заяви, че канадското правителство е предприело сериозни мерки, които целят опазването на изборите, които трябва да бъдат решени „само от канадски граждани“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG