Връзки за достъпност

Извънредни новини

Армията може да се включи в опазването на границата от бежански натиск


Министърът на вътрешните работи Младен Маринов
Министърът на вътрешните работи Младен Маринов

Българската армия може да се включи в опазването на границата с Гърция. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред БНР в неделя. Към момента в граничните райони с южната ни съседка има засилено полицейско присъствие, а екипи на жандармерията също са командировани на място.

Тези действия Маринов оправда със засиления бежански натиск от гръцката граница. През седмицата стотици мигранти започнаха да се събират в импровизиран лагер край Солун, а в събота се достигна и до сблъсъци с гръцката полиция. По информация, цитирана от БТА, мигрантите са започнали да се изтеглят обратно към центровете за настаняване в Гърция.

„Следим с тревога събитията в Гърция“, заяви Маринов, като допълни, че е разговарял с министъра на отбраната Красимир Каракачанов за евентуалното използване на армията, в случай, че това се ноложи. Той каза още, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил засилването на полицейското присъствие в граничните райони.

По думи на вътрешния министър в последно време има много задържани мигранти, които са се опитвали от България да преминат в Сърбия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG