Връзки за достъпност

Извънредни новини

Фандъкова: Оставката на Цветанов закъсня


Кметът на София Йорданка Фандъкова.
Кметът на София Йорданка Фандъкова.

Основателна, но закъсняла е била оставката на Цветан Цветанов според кмета на София и заместник-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. В интервю пред „Нова телевизия“ тя заяви, че в подобна ситуация би напуснала всички управленски позиции.

„Съгласна съм с думите на премиера, който каза: „Отвратихме хората“, заяви Фандъкова по повод скандалите с евтини апартаменти на членове на ГЕРБ. Тя каза още, че заради нарушеното доверие хората не вярват на думи, „дори и на проверки“.

По отношение на оставката на Цветанов, който изтъкна действията си като запазване на морала, но въпреки това остана зам.-председател и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, Фандъкова коментира, че „моралът не може да бъде различен“ и че на негово място тя би напуснала „всички управленски позиции“. Според нея оставането му на ръководен пост в партията се дължи на предстоящите избори и важната му роля в тях.

По отношение на строителството на небостъргача „Златен век“ и твърденията на главния архитект на София Здравко Здравков, че е получавал заплашителни смс-и от фирмата строител „Артекс“, Фандъкова коментира, че според нея не е ставало въпрос за заплахи, а за „кореспонденция“. Тя каза още, че главният архитект е фигура, която е „подложена на натиск отвсякъде“, но въпреки това Здравков действа последователно и запазва доверието й.

По повод резултатите от изследване на „Алфа рисърч“, което показа, че нивото в доверието към институциите е паднало до нивата от времето на управлението на Пламен Орешарски, а разликата между БСП и ГЕРБ е в рамките на 1 процент, Фандъкова заяви, че това е важен урок за ГЕРБ, но предизборната кампания тепърва предстои.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG