Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кметът на Созопол Панайот Рейзи временно е отстранен от длъжност


Кметът на Созопол Панайот Рейзи
Кметът на Созопол Панайот Рейзи

Специализираният съд отстрани времнно от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи и главния счетоводител на общината Златка Мусева. Решението идва, след като съдът се е съгласил с доводите на прокуратурата, че двамата могат да попречат на разследването.

В началото на март Софийска градска прокуратура повдигна обвинение на Рейзи за това, че в периода от август 2014 г. до март 2017 г. в качеството си на длъжностно лице е присвоил чужди пари в размер на близо 2 млн. лева, като е действал заедно с друго длъжностно лице от община Созопол. Според обвинението Рейзи е използвал фалшиви договори и фактури, основание за които са били строителни дейности, но сумите са постъпвали по сметка на физическо лице, което няма нищо общо с фирмата изпълнител. Самите фактури и договори също не са произхождали от лицата, сочени за техни автори. Тогава на Рейзи беше наложена мярка за неотклонение „подписка“.

По време на заседанието адвокатът на двамата обвиняеми е представил документ, според който обвиняемите излизат в отпуск от днес до юни, за да не влияят на разследването. Според специализираният съд това не е достатъчно, тъй като отпускът може да бъде прекъснат по всяко време и те могат да се върнат на работа. Решението на съда не е окончателно и може да се обжалва до 16 април. Самият Рейзи заяви, че ще обжалва решението.

Панайот Рейзи заема поста кмет на община Созопол в трети пореден мандат. За пръв път той бе избран през 2007 г. като кандидат на коалиция ФАР, а през 2011 г. и 2015 г. като кандидат на ГЕРБ. През 2018 г. той бе преизбран и за член на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) до 2022 г., след като беше част от управляващия орган на спортната организация в предходните 4 години.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG