Връзки за достъпност

Извънредни новини

Пленумът на БСП бламира Нинова и избра Станишев на пето място в листата


Сергей Станишев.
Сергей Станишев.

Оттук нататък за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет, е заявила лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на НС, цитирана в съобщение на пресцентъра на БСП.

"Няколко пъти, на последните заседания на Националния съвет, очакват от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори. Щях да я нося с оставка, ако загубим, това важеше до днес, до решението на Националния съвет, което уважавам, пожелавам ви успех и съм сигурна в победата", е заявила тя, цитирана от БТА.

"Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро, Националният съвет реши друго", е отбелязала лидерът на БСП.

От пресцентъра на БСП съобщават също, че листата за европейските избори на БСП е приета със 110 гласа "за", без "против" и един "въздържал се".

Били са направени два самоотвода - на Антон Кутев и на Янаки Стоилов.

В утвърдената листа водач е Елена Йончева, втори е Петър Витанов, следван от Цветелина Пенкова и началника на кабинета на президента Иво Христов. Пети е Сергей Станишев, след него е Иван Кръстев, седма е Деница Златева, осми - Румен Гечев.

Девети в листата на БСП е Момчил Неков, десети - Велизар Енчев, следвани от Димитър Данчев, Тодор Стоилов, Валери Жаблянов, Мариела Модева, Десислав Тасков, Крум Дончев, Емил Георгиев.

В първоначалното предложение за листата името на Сергей Станишев не фигурираше, а се предвиждаше Янаки Стоилов и Деница Златева да са на второ и трето място, следвани от Иво Христов, който е от гражданската квота.

"Това, което партията и Националният съвет показаха, е съпротива срещу един едноличен маниер на налагане на нещата", коментира Станишев.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Борисов - отново премиер. Възможно ли е
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00
XS
SM
MD
LG