Връзки за достъпност

Извънредни новини

Агенцията по вписванията обяви обществена поръчка за поддръжка на системите й


Агенция по вписванията.
Агенция по вписванията.

Агенцията по всписванията обяви обществена поръчка за поддръжка и управление на информационните й системи. От съобщение на сайта на институцията се разбира, че договорът на Лирекс БГ, които досега изпълняваха тази функция, изтича в началото на месец май.

За пръв път от 10 години насам агенцията поставя условие пред фирмите да разполагат с екип от 12 висококвалифицирани експерти с различни технологични компетентности. Освен това вички участници в процедурата ще трябва да представят актуално удостоверение за сигурност, издадено от Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

През януари правителството включи Агенцията по вписванията в Списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност.

През август 2018 г. за близо 20 дни Търговският регистър не работеше, а от няколко държавни институции не обяснвяваха каква е причината за това. В крайна сметка се оказа, че причината е технически срив в масива, състоящ се от 25 терабайта информация. Това доведе до оставката на ръководителя на агенцията Зорница Даскалова, която в началото на събитията заяви публично, че подобни неща „се случват“.

У нас Търговският регистър функционира от 2008 г., а на него се съдържа цялата информация за търговските фирми, фондацията, сдруженията и учредените залози. Там се съдържат и учредителните актове на дружествата, годишните финансови отчети, представители, собственици, адрес на управление и прочее.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG