Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борисов привлича още малки партии към ГЕРБ срещу "пълзящата диктатура"


Бойко Борисов и Венцислав Върбанов.
Бойко Борисов и Венцислав Върбанов.

ГЕРБ и земеделската партия "Никола Петков" подписаха споразумение за политическо партньорство за предстоящите избори за Европейски парламент. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова съпартийците си и всички политически партньори на ГЕРБ да обединят сили срещу „пълзящата диктатура”, която опонентите им се опитват да им наложат.

Според Борисов сътрудничеството на ГЕРБ с по-малки формации ще помогне и за формиране на добри листи с общински съветници за престоящите избори за местна власт през октомври 2019 г.

Председателят на партия "Никола Петков" Венцислав Върбанов припомни, че партньорството между двете формации е от 2007 г. отново при провеждане на изборите за Европейски парламент.

Предстои ГЕРБ да подпише споразумения за партньорство и с "Гергьовден", Български демократичен форум и Съюза на репресираните от комунизма. Досега партията постигна съгласие за общо явяване на предстоящите европейски избори със СДС. Формацията получи две места в листата, като едно от тях се приема за избираемо - на шесто място е Александър Йорданов. ГЕРБ подписа и споразумение за подкрепа с "Обединени земеделци".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG