Връзки за достъпност

Извънредни новини

Из тайния дневник на Корнелия Нинова (16 април, 2019 г., София)


Корнелия Нинова.
Корнелия Нинова.

Мило Дневниче, пиша през сълзи от ярост! Накрая наистина ще излезе, че само Бойко Борисов е мъж в българската политика. Само на него мога да си му кажа „Ела навън, да се разберем като мъже“. В тая моята партия за нищо ме нямат – аз им викам: Станишев няма да е в листата, а те мън-мън и с тайно гласуване го набутаха. После разправят, че БСП била демократична партия – нищо подобно, интригантска е. Страшно съм им обидена на тия в Националния съвет, ще взема да ги пратя при Мишо Миков (ама не в Кула).

Иначе то ясно: ще се оправят сами. Но пък има полза от тая вреда. И без друго дълго търсих причина да загубя изборите и едновременно с това да не подавам оставка.

Защото, я само си представи, мило Дневниче, ако БСП вземе, че спечели евровота – трябва да правим предсрочни парламентарни. Накрая така ще се забатачи работата, ГЕРБ с тия апартаменти да се омотат нещо, и ще вземем да спечелим и парламентарните избори. А спечелим ли ги, Пеевски веднага ще ми помаха и ше трябва да го правя шеф на ДАНС. И после ще ме свалят от власт и... ще трябва зорлем да ходя при Станишев в Брюксел. От зор и ПЕС ще пробвам да оглавя само и само да не се връщам в България. Ама Сергей е утъпкал тая пътека...

И друго, Дневниче, много ме дразни. Ще ми викат, че съм антиевропейка, а БСП ставала ксенофобска. Нищо лошо не виждам в тая работа. Аз съм за силни национални държави в силна Европа и отстояване на нашите интереси. Ох, извинявай, Дневниче, забравих, че сме насаме... Кого ли лъжа?

Истината е, че съм поела ангажименти, Решетников остана само на мен да разчита, дет‘ се вика. А аз разчитам на тия от Вишеградската група да дойдат да направят малко кампания тук. Да ме представят като българския Орбан, малко да дръпнем проценти. Защото по-добре за теб да гласуват и фашаги, отколкото само пенсионерки. А ако разчитам на олевяващ електорат – те само джендъри и бежанци ще искат. Даже си мислих да им кажа, че Станишев е бежанец, че той буквално си потърси политическо убежище в Брюксел след кабинета „Орешарски“, ама това остроумие си го пазя за по-нататък.

То нямам много още какво да ти кажа, защото откакто напуснахме парламента, по цял ден само Киро Добрев гледам. Но иначе чакат ме доста партийни задачи:

1. Да активирам малко партийни организации, които да се обявят против Станишев.

2. Да намеря на Радев нов шеф на кабинета, че само ми мрънка по телефона, че всички дето съм му дала, после съм си ги взела.

3. Да видя Кирил Д. дали е намерил пари за предизборната кампания, разбрах, че някакви обшествени поръчки докопвал, ще искам да видя – отчел ли се е където трябва.

4. Трябва да кажа нещо за апартаментите, ама не така агресивно, че да не ни изскочи и някой наш. Като се чух с ББ и СЦ се разбрахме – мога да споменавам Пламен Георгиев, ама без да правя нещо по същество, че не се знае още дали остави в КПКОНПИ. А аз нали съм умна – така и направих, събрахме подписи за отстраняването му, ама добре че напуснахме парламента, да не трябва да го гласуваме това.

5. Да намеря „Планът Сидеров“, че трябва от някаква платформа да препиша нещо за политически изказвания.

P.S. Стискай ми палци, мило Дневниче! Много ми се ще като теглят номерата на партиите за изборите в ЦИК, на нас да се падне номер "5". Така, ако вземат та избутат напред Станишев с преференция, ще кажа, че е случайност!

...

Сатирична рубрика на Полина Паунова. Написаното не е откъс от действителен дневник.

XS
SM
MD
LG