Връзки за достъпност

Извънредни новини

Съдът отстрани Панайот Рейзи от кметския пост в Созопол


Панайот Рейзи.
Панайот Рейзи.

Апелативният съд отстрани окончателно от длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи, съобщи вестник "Сега". Срещу градоначалника през март беше повдигнато обвинение за присвояване на над 2 милиона лева. Според прокуратура злоупотребите са извършени от 2014 до 2017 година по схема с 34 договора за строително-монтажни дейности, по които парите са превеждани на човек, който няма общо с ремонтните работи.

Заедно с Панайот Рейзи от длъжност беше отстранена и главната счетоводителка на община Созопол Златка Мусева, която също има повдигнато обвинение по случая. Съдът прецени, че двамата могат да повлияят на свидетели по разследването, които предстои да бъдат разпитани.

На 9 април Панайот Рейзи подаде оставка като член на партия ГЕРБ, като аргументира решението си с желанието да не остават съмнения, че разследването срещу него може да бъде възпрепятствано по някакъв начин. В официално съобщение по случая тогава беше посочено още, че с действието си Панайот Рейзи иска да покаже високия морален стандарт в ГЕРБ, който представителите на партията във властта имат и напускат постовете си дори и само при съмнения за нарушения на закона. Рейзи тогава обаче прецени, че трябва да остане на поста кмет на община Созопол.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG